Family First..
Monday, January 30, 2012 | 4:28 PM | 7 weird people
Assalamualaikum anak-anak sekalian.

Kawan aku ni anak lelaki tunggal dalam keluarga.Sangat bijak dan manja dengan family lebih2 lagi dengan maknya. Nak kereta ayah belikan,nak duit ayah sponsorkan.Dia jenis suke lepak kat rumah, jarang lepak dengan kawan2 memang good-good boy la orang kata.Then,suatu hari tu,dia dapat sambung study kat UK. 3 bulan pertama still contact mak ayah maklumlah masih rindukan suasana home sweet home. Nak dekat setahun dah jarang contact family maybe busy study lagipun kos sara hidup kat sana kan tinggi kenalah berjimat cermat kot. Tu sangkaan familynya jelah. But at the fact,si anak dah enjoy dengan suasana negara omputeh tu,dah pandai bermakwe-makwe dah sekarang sampai lupa asal-usul.Family dah makin susah nak contact nombor dia. Telefon kerap bertukar,ym, facebook semua dah macam "eh,hidup ke tak lagi akaun ni?"


Setahun selepas tu,mak nya sakit. Benda ni tak tahu nak dikhabarkan melalui ape sampailah maknya meninggal dunia.Masih tak tahu nak contact camner.Si ayah dah mula anggap anaknya tu anak derhaka. Sebulan lepas tu kawan aku ni call family dia maybe terdetik nak tanye khabar kot. Bila ayahnya bagitahu "mak dah takde" terus dia baling telefon tak percaya.Sedih kn? akibat dari itu kawan aku ni berhenti study.Sampai sekarang kalau ingat je pasal benda ni dia akan menangis macam orang gila. Dan yg paling kesian dia hampir tak waras,sekarang suka cakap sorang2. Ya Allah,Kau ampunilah segala salah silap beliau. :'(

BERAPA KALI KITA CALL IBU BAPA KITA BERBANDING KITA CALL KEKASIH? BERAPA KALI KITA UCAP SAYANG PADA IBU BAPA BERBANDING KEKASIH? 
p/s : Ini kisah kawan kepada seorang blogger.I'm just sharing.

Labels:


Assalamualaikum. Hii, i drink mocha and i have mustache and who's care?


CURRENTLY : 8 mochalicious 
Semoga keluargaku dibawah lindunganNya sentiasa.


Home
LordLand
si cinonet bersama eyebags besar kedabak | 149cm || 37kg |

"

"