Bukan mudah nak berhenti merokok
Wednesday, December 28, 2011 | 12:36 AM | 16 weird people
Assalamualaikum girlfriends's smoker..


Nak berhenti rokok sangat susah kan? tambahan pulak mereka tu antara si perokok tegar. Ya ,si perokok tegar yang suka cipta pepatah 'Rokok itu ibarat nyawa' . Personally , i'm write based on people around me and they create the proverb . I'm not joking , okay. -.-

Actually kat sini aku taknak cerita pasal the smoker pun . Aku lebih interest nak komen habit awek-awek yang mempunyai balak yang merokok . Know what ?  Bila dah tak suka mula la si awek-awek nim make laws on their own . Atas sebab sayang kan ? Tapi kan kalau you sayang bf you janganlah paksa mamat tu berhenti rokok mengejut macam tu .

 " Kalau taknak berhenti , kita putus ! " see ? she make her own law to her bf .

Korang perlu tahu keberangkalian yang maybe korang akan dapat . For instance , ada boy yang sanggup tinggal gf dia sebab taknak tinggal rokok . Yang tu memang dasar perokok tegar . -.- Kalau tak macam tu , lagi perit bila dia janji nak berhenti rokok dengan you but actually dia senyap-senyap merokok kat belakang you . Tak ke mengundang penipuan and totally he can't be honest with you .

I mean , kalau lah you seorang yang diciptakan untuk memahami bf you , you should benefit it . Korang perlu tahu nak berhenti merokok bukan senang macam makan Cadbury Diary Milk Nut . Take another action . Which is you ambil je kotak rokok dia tu , sembunyi kan . Bila dia menggila tengah mencari , act like an innocent . So , paling kurang dia tak boleh nak merokok masa tu . Err , masa tu je lah . -.-

Take action slow-slow . " Kurangkan laa merokok , sayang.. " sambil buat muka manis..hihi..
I think its sound better dari mintak bf you stop smoking secara mengejut . Dari kurang tu laa slow-slow , dia boleh berhenti merokok , insyaAllah . =)

Kalau dia betul-betul boleh berhenti merokok sebab korang , Yes , he really wants to be your husband .


Labels:


Assalamualaikum. Hii, i drink mocha and i have mustache and who's care?


CURRENTLY : 8 mochalicious 
Semoga keluargaku dibawah lindunganNya sentiasa.


Home
LordLand
si cinonet bersama eyebags besar kedabak | 149cm || 37kg |

"

"